Ihan mahtava koulutus. Asiat käytiin perusteellisesti ja rauhallisesti läpi. (Palaute 10.5.2022)

Täyteainekoulutuksen sisältö oli selkeä, teoriaa oli riittävästi. Myös harjoittelua oli riittävästi. Kouluarvosana: 10. (Palaute 10.2.2022)

Koulutus oli selkeä ja kattava. Oli hienoa, että jokaisella koulutettavalla oli lopuksi oma asiakas. (Palaute 10.2.2022)

Täyteainekoulutus

Täyteainehoitojen suosio kasvaa Suomessa, ja esteettisen lääketieteen ala kaipaa lisää hyvin koulutettuja ammattilaisia. Täyteainekoulutus on yleensä ensimmäinen esteettisen lääketieteen koulutus, johon terveydenhuollon ammattilainen hakeutuu siirtyessään tekemään esteettisiä hoitoja.

Erittäin selkeä ja laadukas koulutus. Kouluttaja oli todella ammattitaitoinen ja tsemppaava.
(Palaute 10.5.2022)

Seuraavat täyteaine­koulutukset

Huom! Koulutukseen osallistuvalla tulee olla voimassa oleva potilasvakuutus.

Tällä hetkellä tämän kategorian koulutuksia ei ole saatavilla. Kysy tarkempia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Tiivis ja täydellinen paketti, sopivasti teoriaa ja käytäntöä. Loistava opettaja ja opetus. Kiva päivä ja kivat kouluttautumiskaverit! (Palaute 10.2.2022)

Täyttä asiaa ja tarpeeksi käytäntöä. Tavoite oli selkeä, ja koulutus vastasi odotuksiani. Kouluttajat hallitsivat kouluttamansa asian hyvin. Arvosana: 10.
(Palaute 10.2.2022)

Kattava sisältö. Koulutuksesta sai paljon tietoa ja taitoa. Juuri sitä mitä toivoin. Arvosanaksi 10.
(Palaute 10.2.2022)

Arvosanaksi kymppi. Asiasisältö oli realistista ja selkeää. Koulutuksen käytännön puitteet olivat hyvät ja ajatustenvaihto muiden osallistujien kanssa antoisaa.
(Palaute 10.2.2022)

Todella mielekäs ja mielenkiintoinen koulutus. Teorian eteneminen selkeää, käytännön harjoittelua sai tehdä riittävästi ja kouluttajalta sai palautetta koulutuksen jälkeen. (Palaute 26.1.2022)

Huulten muotoilun BASIC-koulutus oli oikein onnistunut. Tällä pääsee hyvään alkuun. Kouluarvosana: 10.
(Palaute 4.11.2021)

Koulutus ylitti odotukset. Kouluttaja oli asiantunteva ja osasi käytännönläheisesti kertoa asiat. Lisäksi neuvoi ja opasti aivan kädestä pitäen tarvittaessa.
(Palaute 10.7.2021)

Koulutuksen sisältö oli napakka ja tuon mittaiseen koulutukseen sisällöltään erinomainen ja sisälsi paljon tietoa. Lisäksi koulutus hyvin täydensi omaa osaamistani.
(Palaute 10.7.2021)

Kun taustalla jo huulten Basic-koulutus, niin pystyi paremmin ymmärtämään ja sisäistämään mistä puhutaan ja mitä opetellaan.  Kouluarvosana: 9.
(Palaute 10.7.2021)

Kouluttajat

Anna-Sofia Waltari

Anna-Sofia Waltari on esteettisiin hoitoihin erikoistunut sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Kouluttajana hän on perusteellinen ja erittäin pidetty.

”Olen tyytyväinen koulutuksen antiin. Kiitokset Anna-Sofia Waltarille valaisevista ohjeista!” (Palaute 26.2.2019)

Lue lisää

”Loistava koulutus. Arvosana 10.”
(Palaute 25.11.2020)

”Sisältö vastasi odotuksiani. Kouluarvosana: 10.”
(Palaute 29.1.2021)

”Käytännön harjoittelua oli sopivasti. Ryhmän koko oli hyvä.”
(Palaute 25.11.2020)

Miksi täyteaine­koulutus?

 • Kysyntä kasvaa koko ajan

  Täyteainehoitojen, esimerkiksi huulten täyttöjen, kysyntä kasvaa jatkuvasti. Maailmanlaajuisesti täyteainehoitojen määrän arvioidaan lähes kaksinkertaistuvan vuoteen 2026 mennessä.

  Kouluttautumalla täyteainehoitojen tekijäksi pääset mukaan jatkuvasti kasvavaan liiketoimintaan.

 • Täyteainehoidot vaativat ammattiosaamista

  Täyteainehoidot ovat oikein tehtynä turvallisia toimenpiteitä. Niihin liittyy kuitenkin riskejä. Asianmukaisen koulutuksen saanut lääkäri, hammaslääkäri tai sairaanhoitaja pystyy hallitsemaan toimenpiteisiin liittyviä riskejä.

  Ala kaipaa lisää vastuuntuntoisia, motivoituneita ja kouluttautuneita terveydenhuollon ammattilaisia, jotka pystyvät tarjoamaan asiakkailleen laadukkaita täyteainehoitoja turvallisesti.

 • Täyteainehoitojen kiehtova maailma

  Täyteainehoitojen maailma on kiehtova ja mielenkiintoinen. Oikein ja ammattitaitoisesti tehdyillä toimenpiteillä voidaan kohottaa ihmisten elämänlaatua. Alalle kouluttautuva pääsee palvelemaan hyvinvoinnista ja kauneudesta kiinnostuneita asiakkaita.

  Ala tarjoaa vastapainoa esimerkiksi perusterveydenhuollossa työskentelevälle. Merkittävä osa täyteainekoulutuksemme käyneistä on siirtynyt esteettisten hoitojen alalle kokopäivätoimisesti. Sinä päätät koulutuksen päätyttyä, missä laajuudessa täyteainehoidot omaan ammatilliseen toimintaasi kuuluvat.

Miksi Nordic Med Academy?

 • Alan johtavat kouluttajat

  Nordic Med Academy toimii Lääkärikeskus Nordic Med Span yhteydessä sekä Helsingissä että Tampereella. Kouluttajina toimivat kokeneet esteettisten hoitojen ammattilaiset, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä.

  Kouluttajamme kouluttautuvat jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla tarjotakseen uusimman tiedon ja edistyksellisimmät taidot koulutusasiakkaille.

 • Yksilöllinen opetus

  Täyteainekoulutuksissamme pääpaino on aina hands-on-osuudella, jonka aikana jokainen kouluttautuva tekee toimenpiteitä kouluttajan johdolla. Pienet ryhmäkoot takaavat sen, että koulutukseen osallistuva saa rahalleen vastinetta.

  Koulutuspäivämme ovat tyypillisesti intensiivisiä ja jopa vaativia mutta myös erittäin antoisia.

 • Jatkuva tuki

  Tarjoamme koulutuksen käyneille jatkuvan tuen myös koulutuksen jälkeen. Haluamme olla tukenasi ja auttaa sinua kehittymään alan huippuammattilaiseksi. Skinboosters- ja täyteainekoulutustemme jälkeen lääkärimme toimivat vastuulääkäreinäsi. Vastuulääkäripalvelu itsessään on koulutuksen suorittaneille maksuton. Maksat vain, jos tarvitset apua esimerkiksi ongelmatilanteessa. Kysy lisää sähköpostitse

Usein esitetyt kysymykset

Täyteainekoulutus – Nordic Med Academy

Järjestämme täyteainekoulutuksia sekä vasta-alkajille että alalla jo toimineille täyteainehoitojen tekijöille.

 • BASIC-tason täyteainekoulutuksissa käydään läpi seuraavia asioita:
  • Huulten muotoilu, täyttö ja syväkosteutus
  • Keskikasvojen täyteainehoidot
 • ADVANCED-tason täyteainekoulutukset ovat jatko-opintoja, ja niissä opiskellaan seuraavia:
  • Huulten muotoilun ja täytön erikoistekniikat
  • Alakasvojen täyteainehoidot

Kaikki täyteainekoulutuksemme on suunnattu lääkäreille, hammaslääkäreille ja sairaanhoitajille.

Täyteainekoulutus on koko päivän mittainen kokonaisuus. Se alkaa noin kahden tunnin mittaisella luento-osuudella ja jatkuu hands-on-osuudella (noin viisi tuntia).

Koulutuksen sisältö:

 • Laaja tekniikkaharjoittelu
 • Perustietoa täyteaineista ja hyaluronihaposta (BASIC-taso)
 • Syventävää tietoa erityyppisistä täyteaineista (ADVANCED-taso)
 • Asiakkaan valinta
 • Konsultaatio
 • Asiakkaan odotukset – saavutettavissa oleva lopputulos
 • Anatomia
 • Vasta-aiheet
 • Jälkihoito
 • Hinnoittelu
 • Turvallisuus
 • 999-1299 e + alv (sis. koulutuksen, koulutusmateriaalit, koulutuksessa käytettävät tuotteet, aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvin, vastuulääkärisopimuksen)
 • Yksityiskoulutusten hinnoista voit kysyä lisää sähköpostitse: info@nordicmedacademy.fi

Kaikki koulutuksemme maksetaan verkossa. Verkkokaupan maksutapoja ovat nämä:

 • verkkopankkimaksu
 • korttimaksu
 • MobilePay
 • Collector-lasku
 • Collector-osamaksu
 • Jousto-lasku
 • Jousto-osamaksu

Onko sinulla kysyttävää?

Lähetä kysymyksesi meille tämän lomakkeen avulla. Vastaamme kolmen työpäivän kuluessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Täyteainehoidot

Täyteainehoidot ovat erinomainen ratkaisu ikääntymismuutosten korjaamiseen, piirteiden muotoiluun ja yksittäisten kasvonosien korostamiseen.

Suurin osa täyteainehoidoista tehdään synteettisillä, ei-eläinperäisillä hyaluronihappovalmisteilla. Hyaluronihappoa on täyteainehoidoissa käytetty yli 20 vuoden ajan. Kemialliselta koostumukseltaan synteettinen hyaluronihappo muistuttaa lähes täysin elimistön omaa hyaluronihappoa.  Allergiset reaktiot ja komplikaatiot ovat harvinaisia, kun tuote on tutkittu ja turvallinen ja kun tuotetta käyttää koulutettu terveydenhuollon ammattihenkilö.

Kasvojen täyteainehoitoja tehdään jossain määrin myös poly-L-maitohappovalmisteilla, jotka toimivat ennen kaikkea biostimulaattoreina.

Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus

Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus ovat tällä hetkellä suosituimpia esteettisiä hoitoja. Asiakkaina ovat pääsääntöisesti sekä nuoret naiset että vanhemmat naiset, jotka toivovat luonnollisia, kauniita lopputuloksia. 

Oli kyse sitten pienestä täyteläisyyden lisäämisestä tai huulten koon kasvattamisesta, ei lopputulos näytä yliampuvalta tai epäluonnolliselta, kun hoito tehdään laadukkailla täyteaineilla turvallisesti, vaihe kerrallaan.

Huulten täyttö on vaativaa ja pikkutarkkaa työtä, joka vaatii hyvää esteettistä silmää. Jokaisen asiakkaan huulet ovat erilaiset, ja usein tarvitaan useiden erilaisten tekniikoiden hallitsemista, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.

Kokenut täyteainehoitaja hallitsee useita erilaisia huultentäyttötekniikoita, joita yhdistelemällä päästään kauniin luonnolliseen ja pehmeän täytealäiseen lopputulokseen. Huulet saavat olla näyttävätkin, mutta kuitenkin luonnolliset. Tämä vaatii tekijältä tarkkaa osaamista ja harjoittelua. 

Erikoistekniikkakoulutuksessa harjoitellaan muun muassa kanyylin käyttöä huulten täytössä. Kanyylitekniikka takaa kivuttoman hoidon, josta toipuminenkin on nopeampaa. Kanyyli ei aiheuta niin paljon mustelmia ja turvotusta, kuin neulan kanssa tehty täyttö.

Erikoistekniikkakoulutuksessa voit opetella myös muita tekniikoita (esim. kevyt Russian-, Lip Flip-, keyhole-tekniikat).

Keskikasvojen muotoilu täyteaineilla

Täyteaineet sopivat erinomaisesti keskikasvojen muotoiluun ja maltilliseen kohotukseen. Usein keskikasvojen aluetta muotoillaan ja kohotetaan kaksivaiheisesti. Aluksi ryhdistetään ja kohotetaan kevyesti poskia. Poskien kohotessa myös nenän ja suun väliset nasolabiaalipoimut tasoittuvat jonkin verran. Jos nasolabiaalijuonteet ovat syvät, niihin voidaan myös tarvittaessa laittaa täyteainetta joko samalla vastaanottokäynnillä tai esimerkiksi kuukauden kuluttua poskipäiden täytöstä. 

Nuoremmat asiakkaat toivovat poskipäiden täytöltä contour-efektiä kasvoille, ja poskipäiden täytöstä onkin nopeasti tullut yksi nuorten asiakkaiden suosituimmista täyteainehoidoista. Vanhemmat asiakkaat toivovat taas ikääntymismuutosten korjaamista, jolloin kasvoille palautetaan nuorekkuutta ja täyteläisyyttä. Tarkoituksena ei ole tehdä yliampuvaa ilmettä kasvoille, vaan hienovaraista ja kaunista lopputulosta, jolla saadaan kasvoilta häivytettyä alakuloista, vihaista ja väsynyttä yleisilmettä.

Alakasvojen täyteainehoidot

Kudosten laskeutuminen näkyy leuan alueella alakasvojen neliömäisyytenä ja ns. hamsteripusseina. Tätä aluetta on mahdollista muotoilla ja kohottaa tarkalla, suunnitellulla täyteainehoidolla. Täyteainehoidot sopivat myös leuankärjen muotoiluun. Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito, jossa leukaa rentoutetaan hiukan botuliinilla ja leuan kärjen muoto korjataan täyteaineella.

Nuoremmat asiakkaat toivovat leukalinjan täytöltä vahvaa contour-efektiä kasvoille, ja leukalinjan täyttö tuntuukin olevan todella suosittu hoito nuorten asiakkaiden keskuudessa. Vanhemmat asiakkaat toivovat taas ikääntymismuutosten korjaamista, jolloin kasvoille palautetaan nuorekkuutta ja täyteläisyyttä. Tarkoituksena ei ole tehdä yliampuvaa ilmettä kasvoille, vaan hienovaraista ja kaunista lopputulosta, jolla saadaan kasvoilta häivytettyä alakuloista, vihaista ja väsynyttä yleisilmettä.

Jos haluat tarjota asiakkaillesi vielä monipuolisemmin esteettisiä hoitoja, suosittelemme alakasvojen täyteainehoitojen lisäksi kouluttautumaan esteettisiin Botox-hoitoihin ja mesolankahoitoihin. Monesti eri hoitoja yhdistelemällä päästään parhaisiin lopputuloksiin.

Skinboosters ihon laadun parantamiseen

Skinboosters-hoito on pistoshoito, joka tunnetaan myös biorevitalisaatio- ja ihon syväkosteutus -hoidon nimillä. Hoito korjaa ihon kosteustasapainoa lisäämällä ihossa esiintyvän luonnollisen hyaluronihapon määrää. Skinbooster-hoitoja ottavat sekä nuoret naiset ikääntymismuutosten ennaltaehkäisyyn että vanhemmat asiakkaat ihon kosteustasapainon korjaamiseen ja pienten pinnallisten juonteiden tasoittamiseen. Skinbooster-hoidon avulla ihon laatu paranee ja ihosta tulee heleä ja kosteutettu. Tämä hoito sopii erinomaisesti tukemaan muiden esteettisten hoitojen tuloksia.

Nordic Med Academy -koulutuskeskuksen täyteainekoulutukset

Nordic Med Academy toimii Lääkärikeskus Nordic Med Span yhteydessä sekä Helsingissä että Tampereella. Kouluttajina toimivat kokeneet esteettisten hoitojen ammattilaiset, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Kouluttajamme kouluttautuvat jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla tarjotakseen uusimman tiedon ja edistyksellisimmät hoidot asiakkaillemme. 

Tarjoamme koulutuksen käyneille jatkuvan tuen myös koulutuksen jälkeen. Haluamme olla tukenasi ja auttaa sinua kehittymään alan huippuammattilaiseksi.

Vastuupalveluamme suositellaan etenkin esteettisiä hoitoja aloitteleville ammattilaisille. Vastuupalvelun ostaessasi taustatukenasi toimii moniammatillinen tiimi, jolla on vuosien kokemus esteettisistä hoidoista. Vastuupalvelu auttaa, jos sinulla on jokin ongelma tai et ole varma, voiko asiakkaalle tehdä hoitoa esimerkiksi sairauden tai lääkityksen takia. 

Lisäksi saat meiltä hoidossa tarvittavat lomakkeet, kuten esitietolomakkeen, potilaskortin ja kotihoito-ohjeet.

Jotta voit tarjota asiakkaillesi turvallisia hoitoja, oikeanlainen, laadukas koulutus on tärkeää ennen hoitojen aloittamista.