BOTOX-koulutus

Neuromodulaattorit esteettisissä ja lääkinnällisissä hoidoissa

BOTOX-hoitojen suosio kasvaa Suomessa. Esteettisen lääketieteen kenttä kaipaa lisää hyvin koulutettuja lääkäreitä, jotka ovat pätevöityneet muun muassa botuliinitoksiini- eli neuromodulaattorihoitoihin.

Selkeä paketti. Käytäntöäkin oli sen verran, että perushoitoalueet jäivät hyvin mieleen. (Palaute 23.3.2022)

Hyvä ja perusteellinen koulutus. (Palaute 23.3.2022)

Mielestäni kaikki oli ok. Arvosana: 10.
(Palaute 23.3.2022)

Hyvä ja kattava sisältö. Arvosana: 9-.
(Palaute 23.3.2022)

Hyvä ja hintansa väärti koulutus.
(Palaute 23.6.2021)

Hyvä peruskurssi. Kouluarvosana: 10.
(Palaute 23.6.2021)

Seuraavat BOTOX-koulutukset

Huom! Koulutukseen osallistuvalla tulee olla voimassa oleva potilasvakuutus.

Tällä hetkellä tämän kategorian koulutuksia ei ole saatavilla. Kysy tarkempia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Hyvä ja laaja koulutus. Kouluarvosanaksi 10.
(Palaute 23.6.2021)

Hyvin käyty läpi teoria. Myös käytännössä ohjattiin hyvin. Positiivista sekin, että sai harjoitella useita kertoja.
(Palaute 29.1.2021)

Kouluttajat

Miksi BOTOX-koulutus?

 • Kysyntä kasvaa koko ajan

  BOTOX- eli neuromodulaattorihoitojen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Valviran tuoreen linjauksen mukaan hoitoja saavat tehdä ainoastaan lääkärit ja hammaslääkärit sekä heidän välittömässä valvonnassaan työskentelevät, hoitoihin kouluttautuneet sairaanhoitajat.

  BOTOX-hoitoihin pätevöityneitä lääkäreitä on Suomessa vielä varsin vähän. Vastaa markkinoiden kysyntään ottamalla toimenpidevalikoimaasi nopeat, monipuolisesti toimivat neuromodulaattorihoidot.

 • BOTOX-hoidot vaativat ammattiosaamista

  Lääketieteellisessä käytössä ja oikein annosteltuna botuliinitoksiini on turvallinen lääkeaine, mutta riskit sen käytössä ovat suuret, mikäli botuliinitoksiinihoitoja antavalla henkilöllä ei ole riittävää koulutusta, osaamista ja ammattitaitoa lääkkeen annosteluun.
  (Valvira 15.5.2019)

  Ala kaipaa lisää vastuuntuntoisia, motivoituneita ja kouluttautuneita terveydenhuollon ammattilaisia, jotka pystyvät tekemään esteettisiä ja lääketieteellisiä BOTOX-hoitoja tehokkaasti ja turvallisesti.

 • BOTOX-hoitojen kiehtova maailma

  BOTOX-hoitojen maailma on mielenkiintoinen. Oikein ja ammattitaitoisesti tehdyillä toimenpiteillä voidaan kohottaa ihmisten elämänlaatua. Alalle kouluttautuva pääsee palvelemaan hyvinvoinnista ja kauneudesta kiinnostuneita asiakkaita. Lääketieteellisiin botuliinihoitoihin perehtynyt lääkäri/hammaslääkäri voi auttaa myös migreenistä, liikahikoilusta ja hampaiden narskuttelusta kärsiviä potilaitaan entistä monipuolisemmin.

  Ala tarjoaa vastapainoa esimerkiksi perusterveydenhuollossa työskentelevälle. Osa neuromodulaattorikoulutuksiimme osallistuneista on siirtynyt esteettisen lääketieteen alalle kokopäivätoimisesti. Sinä päätät koulutuksen päätyttyä, missä laajuudessa BOTOX-hoidot omaan ammatilliseen toimintaasi kuuluvat.

Miksi Nordic Med Academy?

 • Alan johtavat kouluttajat

  Nordic Med Academy toimii Lääkärikeskus Nordic Med Span yhteydessä sekä Helsingissä että Tampereella. Kouluttajina toimivat kokeneet esteettisten hoitojen ammattilaiset, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä.

  Kouluttajamme kouluttautuvat jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla tarjotakseen uusimman tiedon ja edistyksellisimmät hoidot asiakkaillemme.

 • Yksilöllinen opetus

  BOTOX-koulutuksissamme pääpaino on aina hands-on-osuudella, jonka aikana jokainen kouluttautuva tekee toimenpiteitä kouluttajan johdolla. Pienet ryhmäkoot takaavat sen, että koulutukseen osallistuva saa rahalleen vastinetta.

  Tarjoamme myös maltillisesti hinnoiteltua yksityiskoulutuksia sekä räätälöityjä ryhmäkoulutuksia.

  Koulutuspäivämme ovat tyypillisesti intensiivisiä ja jopa vaativia mutta myös erittäin antoisia.

Usein esitetyt kysymykset

BOTOX-koulutus – Nordic Med Academy

Järjestämme kolmentyyppisiä Botox-koulutuksia:

BASIC-tason esteettinen Botox-koulutus 1

 • Otsan vaakajuonteiden hoito
 • Kulmakarvojen välisten pystyryppyjen hoito
 • Silmäkulmien naururyppyjen hoito

BASIC-tason esteettinen Botox-koulutus 2

 • Gummy smile “ienhymy”
 • Bunny lines (nenänvarren juonteet)
 • Suupielien kääntö
 • Lip Flip
 • Nefertiti lift
 • Kaulan nuorennus

BASIC-tason lääketieteellinen Botox-koulutus

 • Migreeni
 • Liikahikoilu
 • Bruksismi

”Botuliinitoksiinihoitojen antaminen on vaativaa lääketieteellistä osaamista edellyttävä toimenpide. Tämän vuoksi botuliinitoksiinihoitojen antaminen luetaan terveydenhuollon toiminnaksi myös silloin, kun se annetaan puhtaasti esteettisessä tarkoituksessa.

BOTOX- eli neuromodulaattorihoitoja saavat antaa vain asianmukaisen koulutuksen saaneet lääkärit, joilla on kokemusta hoitojen antamisesta. Terveydenhuollon toimintayksiköissä hoitoja voi antaa myös laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö, jonka opinnot ovat sisältäneet riittävästi pistoskoulutusta (sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kätilö) ja, joka

 • on saanut botuliinitoksiinin pistämistä koskevaa koulutusta ja laillistettu lääkäri on varmistunut hänen osaamisestaan botuliinihoitojen antamisen osalta ja myöntänyt hänelle kirjallisen luvan hoitojen antamiseen
 • toimii terveydenhuollon toimintayksikössä lääkärin johdon ja valvonnan alaisena”
  (Lähde: Valvira)

BOTOX-koulutus on suunnattu valvovan viranomaisen linjausta vastaavaksi. Koulutukseen voivat siis osallistua lääkärit, hammaslääkärit sekä näiden johdon alaisena (nyt tai tulevaisuudessa) työskentelevät sairaanhoitajat.

Koulutamme vain valmistuneita sairaanhoitajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä.

BOTOX-koulutus on noin viiden tunnin mittainen kokonaisuus. Se alkaa reilun tunnin mittaisella luento-osuudella ja jatkuu hands-on-osuudella sisältäen lounaan (noin 4 tuntia).

Koulutuksen sisältö:

 • Laaja tekniikkaharjoittelu
 • Perustietoa botuliinista 
 • Asiakkaan valinta
 • Konsultaatio
 • Asiakkaan odotukset vs saavutettavissa oleva lopputulos
 • Anatomia
 • Erilaiset indikaatiot
 • Vasta-aiheet
 • Jälkihoito
 • Hinnoittelu
 • Turvallisuus
 • 1299 e + alv (sis. koulutuksessa käytettävät tuotteet, koulutusmateriaalit, aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi)
 • Yksityiskoulutusten hinnoista voit kysyä lisää sähköpostitse: info@nordicmedacademy.fi

Kaikki koulutuksemme maksetaan verkossa. Verkkokaupan maksutapoja ovat nämä:

 • verkkopankkimaksu
 • korttimaksu
 • MobilePay
 • Collector-lasku
 • Collector-osamaksu
 • Jousto-lasku
 • Jousto-osamaksu

Onko sinulla kysyttävää?

Lähetä kysymyksesi meille tämän lomakkeen avulla. Vastaamme kolmen työpäivän kuluessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Botox-hoidot

Esteettinen botuliinihoito

Esteettinen botuliinihoito (Botox-hoito) on usein tehokkain ja turvallisin ratkaisu yläkasvojen ikämuutosten hoitoon. Toimenpide tehdään A-tyypin botuliinivalmisteella. A-tyypin botuliinitoksiinin tehtävänä on estää asetyylikoliinin vapautuminen tilapäisesti. Kun pieni määrä botuliinia pistetään jännittyneeseen lihakseen, lihas rentoutuu ja ryppy tasoittuu. 

Toisin kuin kasvojen täyteainehoidoissa käytettävä hyaluronihappo, botuliini ei täytä ryppyjä eikä lisää kudosten tilavuutta. Aineen teho perustuu sen kykyyn rentouttaa väliaikaisesti niitä lihaksia, jotka aiheuttavat juonteita tai vetävät piirteitä alaspäin.

Ensimmäistä botuliinihoitoa harkitaan tavallisesti noin 30-vuotiaana, kun ihon kollegeenituotanto alkaa hidastua ja iho alkaa menettää nuorekasta kiinteyttään ja kimmoisuuttaan.

Ikääntymisen myötä ihoon syntyy kahdenlaisia juonteita ja ryppyjä:

 1. Dynaamiset juonteet / rypyt aiheutuvat lihasten yliaktiivisuudesta (esimerkiksi otsan vaakajuonteet, kulmien välinen sibeliusjuonne). Nämä rypyt syntyvät liikkeestä.
 2. Staattiset rypyt aiheutuvat täyteläisyyden vähentymisestä (esimerkiksi nenän ja suunpielten väliset nasolabiaalijuonteet). Nämä rypyt näkyvät myös lepotilassa.

Botox-hoito vaikuttaa ennen kaikkea hoidetun alueen dynaamisiin eli lihastyöstä aiheutuviin ryppyihin, mutta lihasliikkeiden vähenemisen johdosta hoidolla on vaikutusta myös staattisiin eli levossa näkyviin ryppyihin.

Esteettisen Botox-hoidon tulokset ovat väliaikaisia. Lääkkeen teho häviää noin kolmessa kuukaudessa, minkä jälkeen ikääntymismuutokset tulevat jälleen esille. Hoitotulosta voidaan ylläpitää uusimalla hoito 3–6 kuukauden välein.

Lääketieteellinen botuliinihoito

Botuliinihoito voi olla tehokas ratkaisu migreeniä, liikahikoilua ja hampaiden narskuttelua (bruksismi) hoidettaessa. Hoito on nopea ja lähes kivuton injektiohoito, jonka tekee lääkäri tai hammaslääkäri.

Botuliinin vaikutusta migreeniin ja liikahikoiluun on tutkittu lääketieteessä varsin paljon. Botuliinin on todettu hyödyttävän monia sellaisia migreeni- ja liikahikoilupotilaita, jotka eivät ole saaneet apua muista hoitomuodoista.

Hammaslääkärit käyttävät botuliinia lähinnä hampaiden narskuttelun eli bruksismin hoitoon. Botuliini ei poista narskuttelun syytä, mutta narskuttelun väistyessä saattavat väistyä monet muutkin narskutteluun liittyvät terveysongelmat, kuten päänsärky, huimaus ja leukojen jäykkyys. Botuliinilla hoidetut bruksismipotilaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä hoidon tuloksiin.

Botuliinin vaikutus alkaa muutaman vuorokauden kuluttua pistoshoidosta. Suurin vaikutus huomataan 1–3 viikon kuluttua hoidosta. Hoidon teho kestää noin kolme kuukautta.

Nordic Med Academy -koulutuskeskuksen Botox-koulutukset

Nordic Med Academy toimii Lääkärikeskus Nordic Med Span yhteydessä sekä Helsingissä että Tampereella. Kouluttajina toimivat kokeneet esteettisten hoitojen ammattilaiset, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Kouluttajamme kouluttautuvat jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla tarjotakseen uusimman tiedon ja edistyksellisimmät hoidot asiakkaillemme. 

Tarjoamme koulutuksen käyneille jatkuvan tuen myös koulutuksen jälkeen. Haluamme olla tukenasi ja auttaa sinua kehittymään alan huippuammattilaiseksi.

Vastuupalvelumme on erittäin suosittu palvelu, jossa taustatukenasi toimii moniammatillinen tiimi, jolla on vuosien kokemus esteettisistä hoidoista. Vastuupalvelu auttaa, jos sinulla on jokin ongelma tai et ole varma, voiko asiakkaalle tehdä hoitoa esimerkiksi sairauden tai lääkityksen takia. 

Lisäksi saat meiltä hoidossa tarvittavat lomakkeet, kuten esitietolomakkeen, potilaskortin ja kotihoito-ohjeet.

Jotta voit tarjota asiakkaillesi turvallisia hoitoja, oikeanlainen, laadukas koulutus on tärkeää ennen hoitojen aloittamista.