Esteettinen botuliinihoito
Esteettinen botuliinihoito (Botox-hoito) on usein tehokkain ja turvallisin ratkaisu yläkasvojen ikämuutosten hoitoon. Toimenpide tehdään A-tyypin botuliinivalmisteella. A-tyypin botuliinitoksiinin tehtävänä on estää asetyylikoliinin vapautuminen tilapäisesti. Kun pieni määrä botuliinia pistetään jännittyneeseen lihakseen, lihas rentoutuu ja ryppy tasoittuu.
Toisin kuin kasvojen täyteainehoidoissa käytettävä hyaluronihappo, botuliini ei täytä ryppyjä eikä lisää kudosten tilavuutta. Aineen teho perustuu sen kykyyn rentouttaa väliaikaisesti niitä lihaksia, jotka aiheuttavat juonteita tai vetävät piirteitä alaspäin.
Ensimmäistä botuliinihoitoa harkitaan tavallisesti noin 30-vuotiaana, kun ihon kollegeenituotanto alkaa hidastua ja iho alkaa menettää nuorekasta kiinteyttään ja kimmoisuuttaan.
Ikääntymisen myötä ihoon syntyy kahdenlaisia juonteita ja ryppyjä:
- Dynaamiset juonteet / rypyt aiheutuvat lihasten yliaktiivisuudesta (esimerkiksi otsan vaakajuonteet, kulmien välinen sibeliusjuonne). Nämä rypyt syntyvät liikkeestä.
- Staattiset rypyt aiheutuvat täyteläisyyden vähentymisestä (esimerkiksi nenän ja suunpielten väliset nasolabiaalijuonteet). Nämä rypyt näkyvät myös lepotilassa.
Botox-hoito vaikuttaa ennen kaikkea hoidetun alueen dynaamisiin eli lihastyöstä aiheutuviin ryppyihin, mutta lihasliikkeiden vähenemisen johdosta hoidolla on vaikutusta myös staattisiin eli levossa näkyviin ryppyihin.
Esteettisen Botox-hoidon tulokset ovat väliaikaisia. Lääkkeen teho häviää noin kolmessa kuukaudessa, minkä jälkeen ikääntymismuutokset tulevat jälleen esille. Hoitotulosta voidaan ylläpitää uusimalla hoito 3–6 kuukauden välein.
Lääketieteellinen botuliinihoito
Botuliinihoito voi olla tehokas ratkaisu migreeniä, liikahikoilua ja hampaiden narskuttelua (bruksismi) hoidettaessa. Hoito on nopea ja lähes kivuton injektiohoito, jonka tekee lääkäri tai hammaslääkäri.
Botuliinin vaikutusta migreeniin ja liikahikoiluun on tutkittu lääketieteessä varsin paljon. Botuliinin on todettu hyödyttävän monia sellaisia migreeni- ja liikahikoilupotilaita, jotka eivät ole saaneet apua muista hoitomuodoista.
Hammaslääkärit käyttävät botuliinia lähinnä hampaiden narskuttelun eli bruksismin hoitoon. Botuliini ei poista narskuttelun syytä, mutta narskuttelun väistyessä saattavat väistyä monet muutkin narskutteluun liittyvät terveysongelmat, kuten päänsärky, huimaus ja leukojen jäykkyys. Botuliinilla hoidetut bruksismipotilaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä hoidon tuloksiin.
Botuliinin vaikutus alkaa muutaman vuorokauden kuluttua pistoshoidosta. Suurin vaikutus huomataan 1–3 viikon kuluttua hoidosta. Hoidon teho kestää noin kolme kuukautta.
Nordic Med Academy -koulutuskeskuksen Botox-koulutukset
Nordic Med Academy toimii Lääkärikeskus Nordic Med Span yhteydessä sekä Helsingissä että Tampereella. Kouluttajina toimivat kokeneet esteettisten hoitojen ammattilaiset, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Kouluttajamme kouluttautuvat jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla tarjotakseen uusimman tiedon ja edistyksellisimmät hoidot asiakkaillemme.
Tarjoamme koulutuksen käyneille jatkuvan tuen myös koulutuksen jälkeen. Haluamme olla tukenasi ja auttaa sinua kehittymään alan huippuammattilaiseksi.
Vastuupalvelumme on erittäin suosittu palvelu, jossa taustatukenasi toimii moniammatillinen tiimi, jolla on vuosien kokemus esteettisistä hoidoista. Vastuupalvelu auttaa, jos sinulla on jokin ongelma tai et ole varma, voiko asiakkaalle tehdä hoitoa esimerkiksi sairauden tai lääkityksen takia.
Lisäksi saat meiltä hoidossa tarvittavat lomakkeet, kuten esitietolomakkeen, potilaskortin ja kotihoito-ohjeet.
Jotta voit tarjota asiakkaillesi turvallisia hoitoja, oikeanlainen, laadukas koulutus on tärkeää ennen hoitojen aloittamista.